Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

De Dag van het Levenslied vindt traditiegetrouw plaats op Moederdag, maar dit jaar kan het smartlappenfestival niet doorgaan. Zelfs een bezoekje brengen aan je moeder is aanstaande zondag niet vanzelfsprekend. Daarom steekt de festivalorganisatie alle moeders en levenslied-liefhebbers een hart onder de riem. Samen met Sjon en Sjakkelien organiseren ze een Online Moederdagconcert op 10 mei, tussen 16:00 en 18:00.  

Zondag kun je vanuit je eigen huis of tuin genieten van een gratis concert, bomvol levensliedklassiekers. Bovendien worden alle moeders uit Nijmegen en omstreken toegezongen: vooraf kunnen verzoekjes worden ingestuurd. Uiteraard worden de betreffende moeders en afzenders kort genoemd. Het Moederdagconcert wordt georganiseerd in samenwerking met De Lindenberg. Het is te volgen via verschillende social media-kanalen van de Dag van het Levenslied (Facebook, Youtube en Twitch). De links verschijnen deze week op de website www.dedagvanhetlevenslied.nl 
 
Programma 
Sjon en Sjakkelien presenteren het speciale Moederdagconcert. Zelf zingen zij naar hartenlust verzoekjes van de kijkers. Ook Keessie B en Paul Triesto treden live op in de studio. Ronnie en de Razende Ronda's, IekeTheatralala, Nicky en Simone, Mr. Vinex en de Vinettes en het Van Binsbergen Trio zorgen voor feestelijke filmpjes. Zoals vanouds met een lach en een traan! 

Verzoekjes 
Wil jij je moeder in het zonnetje zetten? Mail je verzoekje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of stuur een berichtje naar de Facebook-chat van De Dag van het Levenslied, via https://www.facebook.com/DagVanHetLevenslied/. 
 

Bij de opnames worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. De Dag van het Levenslied wordt georganiseerd door Stichting Moederdagproducties en vindt normaliter elk jaar plaats op Moederdag in het Valkhofpark te Nijmegen. Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl. 

Beste...

Zoals u weet zijn we al geruime tijd de voorbereidingen aan het treffen om van onze 25e editie van Kleurrijk Hatert een groots feest te maken. Helaas moeten wij mededelen dat we dit evenement niet op 28 juni a.s. kunnen laten plaats vinden, maar dat we moeten uitstellen naar het najaar 2020.

Uiteraard hebben wij ook de ontwikkelingen rondom Corona/Covid19 nauwlettend gevolgd en we weten nu al dat RIVM en overheid evenementen tot 1 juni verboden heeft. De kans is reëel dat deze periode verder verlengd wordt en/of dat er maatregelen getroffen moeten worden om een evenement als Kleurrijk Hatert door te kunnen laten gaan. Er komen normaal gesproken al meer dan 10.000 bezoekers naar ons evenement, de jubileum editie kan nog meer aantrekkingskracht kennen en bovenal zal iedereen meer dan ooit de neiging hebben (eindelijk) weer “er uit te gaan”.

Al met al hebben wij met het team van vrijwilligers moeten concluderen dat het niet verantwoord/haalbaar is om Kleurrijk Hatert dit jaar door te laten gaan op 28 juni a.s. en dat we samen op zoek gaan naar een alternatief moment, hopelijk in het najaar van 2020. We denken aan een zondag in oktober of november. Uiteraard laten we het weten zodra er een nieuwe datum bekend is.

We hopen dat een ieder dit besluit begrijpt en dat we later dit jaar alsnog een geweldig jubileum van Kleurrijk Hatert kunnen vieren, samen met onze trouwe bezoekers, leveranciers, kraamhouders, betrokken instanties en vrijwilligers.

We wensen iedereen veel gezondheid toe!

Namens alle vrijwilligers van Stichting Kleurrijk Hatert,

Jeanette en Marcel

Bestuur Stichting Kleurrijk Hatert

Op zaterdagavond 7 maart is de voorronde van De Dag van het Levenslied 2020 in De Lindenberg. Acht humoristische, theatrale en smartelijke acts halen alles uit de kast om de hoofdprijs te winnen: optreden op het hoofdpodium tijdens de 38ste editie van het smartlappenfestival.

Van doorgewinterde smartlappenzangers tot kersverse pareltjes. Aan deze artiesten de eer om het publiek een lach en een traan te bezorgen: Band Alles, Barry en de Bonita's, De Grote Karaoke Show, DrieN (Nico Nie Nuilen), Henk en Chantal, Snelle Henkie en zijn (h)exen, Theo Solo en Tonnie Traenendal en de Nuilen Knapperts. De presentatie van de voorronde is in handen van Ronnie en de Razende Ronda’s.

Jury en publieksprijs

Tijdens de voorronde bepaalt een jury wie mag optreden tijdens De Dag van het Levenslied op zondag 10 mei 2020. Op dit gratis toegankelijke festival zingt een keur aan artiesten het levenslied, met een sympathieke knipoog naar de echte volkscultuur. De juryleden beoordelen de acht acts daarom op meezingbaarheid, muzikaliteit, presentatie (met een knipoog!) en geschiktheid voor het grote podium. Ook het publiek kan van zich laten horen, want er is een publieksprijs. Bovendien: meezingen mag!

Kaartverkoop

De voorrondes beginnen om 20.00 uur in de Steigerzaal van De Lindenberg. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht.

Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl.
Volg het festival ook op www.facebook.com/Dagvanhetlevenslied, www.twitter.com/dagvhlevenslied en www.instagram.com/dagvanhetlevenslied/

Vanmiddag is bij 4 personen uit Gelderland-Zuid het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de Veiligheidsregio en de GGD geven aan dat het gaat om een vrouw uit Ewijk (gemeente Beuningen), een man uit Geldermalsen (gemeente West Betuwe) en een man uit Beneden-Leeuwen (gemeente West Maas en Waal) die allemaal in Noord-Italië zijn geweest. Zij verblijven thuis in isolatie. De vierde persoon, een vrouw uit Nijmegen, is opgenomen in het Radboudumc Nijmegen. Bij binnenkomst is zij meteen in isolatie verpleegd. In totaal zijn in Gelderland-Zuid nu 6 besmettingen met corona bekend.

GGD Gelderland-Zuid is gestart met contactonderzoek


GGD Gelderland-Zuid is direct begonnen met het bron-en contactonderzoek. Er wordt in kaart gebracht met wie deze patiënten contact hebben gehad. Contacten van de patiënten worden door de GGD benaderd. Zij krijgen instructies en moeten elke dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten verschijnselen krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het coronavirus. Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het standaard protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden.

 
Moeten inwoners van bovengenoemde gemeenten zich zorgen maken?


Inwoners die niet zijn gebeld door de GGD, hebben geen nauw contact gehad met de besmette personen en hoeven zich geen zorgen te maken. Voor zover nu bekend, is er geen verband tussen de 6 besmette personen in Gelderland-Zuid. Volgens richtlijn van het RIVM kunnen alle activiteiten in gemeenten gewoon doorgaan. Aanbevolen wordt dat iedereen de landelijke adviezen volgt om besmetting met het coronavirus te voorkomen.
Deze adviezen zijn: 

  • Was uw handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

 

Vragen en informatie


Voor alle vragen en actueel nieuws: kijk op www.rivm.nl of www.ggdgelderlandzuid.nl.
Heeft u hierna nog een vraag?

  • Bel de landelijke informatielijn van de overheid: 0800 - 1351
  • Bel de GGD op 088 - 144 72 72

De notulen van de laatste vergadering van Platform Hatert zijn beschikbaar:

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven