Agenda

Geen evenementen

Dit artikel is hier ook in de originele layout met alle plaatjes erbij beschikbaar.

Balonnen 450x325


Hoera! Het is ons eindelijk gelukt de verkeerssituatie rond onze school te verbeteren. Ruim 3 jaar heeft het geduurd, maar in de laatste week voordat de school weer begon, heeft de Gemeente Nijmegen de verkeerssituatie rond onze school, aangepast.

Dit is u ongetwijfeld niet ontgaan!

We vertellen u graag wat er is veranderd en waarom!

foto3g 250x188Hele schoolgebied

 • Doel : weggebruikers zien duidelijk dat ze in een gebied rijden waar een school staat en waar dus kinderen kunnen oversteken.
 • Maatregel: rond de hele school is een Schoolzone aangelegd: letters Schoolzone op de straat, bord 15 km met tekst ‘schoolzone’
foto1g 250x188Voor de schoolpoort:

 • Doel : kinderen kunnen veilig oversteken naar de overkant van de straat.
 • Maatregelen:
  • verbrede stoep met zebrapad (incl. bord Zebrapad)
  • hekken aan weerszijden van het zebrapad
  • gele streep op de stoeprand aan kant van de schoolpoort en in de bocht aan de overkant richting Couwenbergstraat (richting winkelcentrum)

Achter de school

 • Doel: kinderen kunnen achter de school veilig naar die kant van de wijk oversteken.
 • Maatregel: zebrapad achter school (met bord Zebrapad)

Gevolgen voor u als ouder?
Het allerbelangrijkste gevolg van deze maatregelen: uw kind kan veiliger naar school en terug naar huis
Maar: u mag als u uw kind naar school brengt, of van school haalt, niet meer voor de school stoppen (gebied met hekken en/of gele streep op de stoeprand) of parkeren. Doet u dit toch dan riskeert u een bekeuring. Bureau Toezicht zal regelmatig de nieuwe maatregelen komen handhaven.

In de hele schoolzone geldt een snelheidslimiet van 15 kilometer per uur. Dat is echt heel langzaam! Kinderen blijven ondanks alles wat we bedenken om het veiliger voor hen te maken, onberekenbaar dus het is echt belangrijk dat iedereen in een auto stapvoets rijdt!

We hopen dat u net zo blij bent als wij met deze aanpassingen.

Mocht u vragen, suggesties of opmerkingen hebben, dan kunt u deze kwijt bij de leerkracht van uw kind, of rechtstreeks aan de Veilig Verkeer Nederland Verkeersouder van de school: Astrid Geertsen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Hanny Swinkels en Astrid Geertsen

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven