Agenda

Geen evenementen

Algemeen (SB)

Deze categorie is bedoeld voor algemene zaken betreffende de Staatsliedenbuurt.
Ik was de afgelopen week in de stad. Ik was er al even niet geweest en het was treurig om te zien hoeveel leegstand er inmiddels was.

Dan valt het in de Staatsliedenbuurt gelukkig heel erg mee. Ik zie alleen aan de overkant van de Hatertseweg een lege winkel. In het winkelcentrum zijn alle panden in gebruik.

Ook op het Binnenhof is de laatste leegstaande winkel inmiddels betrokken door een winkel in visbenodigdheden.

Wij wensen alle ondernemers goede zaken toe en wij hopen dat ze nog lang mogen blijven bestaan.

Wat betreft de “Groene Route” zult u misschien al gemerkt hebben dat men op de Grootstalselaan is begonnen met allerlei werkzaamheden. In de loop van het jaar komt de kruising Hatertseweg-Grootstalselaan aan de beurt en zullen wij er in de wijk nog wel wat overlast van kunnen krijgen.

Dan zal er waarschijnlijk meer verkeer door de wijk zijn weg gaan zoeken. Ook daarna ben ik benieuwd wat het voor onze wijk gaat betekenen. De boodschap is nog steeds dat de “Groene Route” voorrang gaat krijgen.

Er is nu wel een raadsbesluit dat het stuk weg Malderburchtstraat bij de Grootstalselaan aangepakt gaat worden. Dat stuk weg is zo druk dat dat echt wel aanpak nodig heeft.

Dus wijkbewoners en weggebruikers wilt in verband met de veiligheid op onze straten letten op uw snelheid.

Ouders en kinderen zullen u daar dankbaar voor zijn.

Marry Slob

Voorzitter bewonersgroep Staatsliedenbuurt

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hieronder vindt u een digitale versie van de brief over de sloop van Nieuw Malderborgh, zoals die in de directe omgeving is uitgedeeld.

icon Sloop Nieuw Malderborgh (82.46 kB)

De notulen van de wijk-info-avond voor de Staatsliedenbuurt zijn hier te downloaden.

 

Het is gebleken dat veel bewoners welke in de nabijheid wonen van het nieuwbouwproject Nieuw Malderborgh niet weten waar ze met eventuele klachten heen moeten.

 

Wij als bewonersgroep hebben een emailadres beschikbaar waarop U uw klachten kwijt kunt. Deze klachten kunnen van alles zijn, dus we willen u dan ook vragen om klachten te melden aan ons. Zo kunnen wij deze klachten neerleggen bij de bouwmaatschappij en/of gemeente. Wij kunnen helaas GEEN oplossing garanderen, maar onze ervaringen tot op heden zijn zeer positief. Er wordt echt naar ons geluisterd en ook daadwerkelijk actie ondernomen.

Uiteraard moeten de evt klachten wel te herleiden zijn. Een klacht als "ze rijden te hard door de straat" kunnen we wel in behandeling nemen, maar aangezien er vele bedrijven de bouwplaats bezoeken, is het voor ons, de gemeente of de BAM niet te herleiden wie deze klacht ook daadwerkelijk veroorzaakt.

 

Probeert u dan ook zoveel mogelijk gegevens door te geven zoals datum en tijd, evt kenteken en naam van het bedrijf, en natuurlijk de klacht zelf. Alle binnengekomen klachten zullen wij in ons periodiek gesprek met de betrokken instanties bespreken. U ontvangt ALTIJD een antwoord terug, mits u natuurlijk uw gegevens bekend heeft gemaakt aan ons. U kunt van ons verwachten dat wij deze gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij daar uw uitdrukkelijke toestemming voor is gegeven.

 

Dus wellicht ten overvloede:  Meld Uw klacht(en) want zonder klachten kunnen wij ook niets voor u betekenen.

Uw klacht(en) kunt u op de onderstaande manieren bij ons neerleggen:

 

Per email op:    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Per telefoon op :  06-52122225  of  06-34773350.  Mocht er niet worden opgenomen, spreek dan AUB de voicemail in.  Vermeld in ieder geval altijd uw naam en telefoonnummer, zodat wij contact met U op kunnen nemen.

 

namens de bewonersgroep Staatsliedenbuurt

GertJan

 

 

De foto's van de wijkinfoavond zijn op de website geplaatst onder menu: foto's. Het was een nuttige avond waar soms stevig gediscussieerd werd.

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven