Van 7 t/m 18 oktober is de Kinderboekenweek! Voor de Bibliotheek Gelderland Zuid hét moment om jonge lezers in het zonnetje te zetten. Daarom deze week leuke activiteiten en voorstellingen op scholen en diverse vestigingen, zoals op 7 oktober in de Bibliotheek Hatert. Als knallende afsluiter van de Kinderboekenweek is er op 18 oktober het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg.

kinderboekenweek 2015 800x533

De voorstellingen in de verschillende bibliotheken sluiten aan bij het landelijke thema ‘Raar, maar waar’, met aandacht voor natuur, wetenschap en techniek. In de Bibliotheek Hatert kun je je opgeven voor een science-workshop vanaf 6 jaar waarin je zelf je kneedgum maakt. Daarvoor ben je welkom in de Bibliotheek Hatert op 7 oktober van 15.00 tot 16.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

logo bibliotheek gz 2015 250x95Op 18 oktober van 14.00 tot 17.00 uur sluit de Kinderboekenweek in Nijmegen feestelijk af met het Nijmeegs Kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg. Ontmoet beroemde schrijvers Jan Paul Schutten, Jozua Douglas en illustratrice Natascha Stenvert, bekijk de theatervoorstelling over het boek Pudding Tarzan, probeer de proefjes uit het Proefjesboek van Arno Verweij of loop in het pikkedonker het parcours van Het MuZIEum. Er is genoeg te doen!