Agenda

di 20 apr, 15:00 - 16:30
APK Sociale Stad

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

De Nijmeegse Sociale Basis in de onderhoudsgarage

Op 20 april van 15.00 tot 16.30 organiseert de gemeente Nijmegen een online bijeenkomst over Nijmegen als sociale stad.

Zie de flyer voor meer informatie.

 

Gelukkig geen afstel, maar uitstel voor de Dag van het Levenslied. Traditiegetrouw vindt het Nijmeegse smartlappenfestival plaats op Moederdag, maar vanwege de lockdown is zondag 9 mei niet haalbaar. Daarom is het festival verplaatst naar 19 september. Bovendien presenteert de festivalorganisatie alsnog een livestream op Moederdag.

Op zondag 19 september 2021 wordt de 38e editie van de Dag van het Levenslied gevierd: hét smartlappenfestival met een knipoog. Het Valkhofpark vormt dan als vanouds het decor voor een dag vol tranentrekkers, humor, een speciaal kinderprogramma en een geheime slotact. Alle zakdoekjes worden uit de kast getrokken voor een bomvol programma, dat later dit jaar bekend wordt gemaakt.

Levenslied-livestream op Moederdag
Een Moederdag zonder de Dag van het Levenslied, daar mag best een traantje om worden weggepinkt. Maar… bij het levenslied hoort en traan én een lach. Daarom presenteert de Dag van het Levenslied op zondagmiddag 9 mei een gratis livestream, met optredens van allerlei artiesten. Zo worden alle Nijmeegse moeders, dochters en zonen toch in het muzikale zonnetje gezet. Het publiek hoeft alleen zelf de drankjes koud te zetten – en uiteraard volop mee te zingen!

De Dag van het Levenslied wordt georganiseerd door Stichting Moederdagproducties. Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl.

GGD Gelderland-Zuid start op donderdag 11 maart met vaccineren in Malden aan de Hatertseweg 12A. Vanwege de beperkte hoeveelheid vaccin wordt gestart met het vaccineren in de ochtend. Er worden voorlopig alleen zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.

Vaccinatiepaviljoen Malden
De GGD heeft het paviljoen, naast de vierdaagsecamping, aan de Hatertseweg 12A te Malden in enkele weken opgebouwd. Vanuit de gemeente is goed meegedacht en meegeholpen om dit vaccinatiepaviljoen snel te realiseren. Het paviljoen heeft 8 priklijnen. Dit betekent dat er, bij voldoende vaccin, 8 mensen per 3 minuten gevaccineerd kunnen worden. Voorlopig vaccineert de GGD er zorgmedewerkers, zeven dagen in de week, van 8.00 tot 13.30 uur.

Wie worden er waar gevaccineerd?
Er wordt landelijk bepaald wie er wanneer aan de beurt is voor de vaccinaties. Dit is na te lezen op www.coronavaccinatie.nl. In regio Gelderland-Zuid worden momenteel in Tiel zorgmedewerkers gevaccineerd met
het AstraZeneca vaccin. In Wijchen en Culemborg worden de 80-plussers gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Wie aan de beurt is voor een vaccinatie ontvangt via de post of via de werkgever een uitnodiging. In de uitnodiging staat een landelijk nummer voor het maken van een vaccinatieafspraak.

Het wachten is op meer vaccin
GGD Gelderland-Zuid heeft momenteel ruim voldoende vaccinatielocaties en geschoold personeel om, zodra er meer vaccin beschikbaar is, flink op te kunnen schalen.

Hierbij de brief van de gemeente over de werkzaamheden in verband met de aanpassingen voor buslijn 6.

GGD Gelderland-Zuid is op donderdag 18 februari gestart met vaccineren in Tiel aan de Biezenwei 2. Deze vaccinatielocatie heeft 14 priklijnen. Dit betekent dat er 14 mensen per 3 minuten gevaccineerd kunnen worden. Er worden voorlopig alleen zorgmedewerkers gevaccineerd op deze locatie.

De Tielse burgemeester Hans Beenakker bracht een bezoek aan de locatie. “Het is heel fijn dat er nu ook een vaccinatielocatie in Tiel is. Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee deze grote locatie is gerealiseerd. Zorgmedewerkers kunnen hier nu terecht voor hun vaccinaties. En in de toekomst ook andere groepen. Ik hoop dat dit snel het geval is.”

Vaccinatielocatie in Tiel
De GGD heeft het pand aan de Biezenwei 2 in enkele weken omgebouwd tot de grootste vaccinatielocatie in de regio. Er kunnen, afhankelijk van de beschikbare hoeveelheid vaccin, maximaal 2.500 mensen per dag gevaccineerd worden. Vanuit de gemeente en het Industrieschap Medel is goed meegedacht en meegeholpen om deze locatie snel te realiseren.

Wie worden er waar gevaccineerd?
Er wordt landelijk bepaald wie er wanneer aan de beurt is voor de vaccinaties. Dit is na te lezen op www.coronavaccinatie.nl. In regio Gelderland-Zuid worden de komende periode in Tiel de zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. In Wijchen worden de 80-plussers gevaccineerd met het Pfizer vaccin. De volgende groepen die aan de beurt zijn ontvangen via de post vanzelf een uitnodiging van het RIVM. Zij
kunnen bellen voor een afspraak met het nummer dat in de brief staat en horen bij welke locatie(s) zij terecht kunnen.

Overige vaccinatielocaties
De GGD vaccineert vanaf 15 januari aan de Havenweg 4 in Wijchen. In Culemborg is er van 3 tot en met 17 februari gevaccineerd aan de Bellweg 50. Deze locatie stopt nu tijdelijk met vaccineren en wordt weer alleen gebruikt als testlocatie. Zodra er meer vaccin beschikbaar is wordt het vaccineren in Culemborg hervat. Half maart is ook de vaccinatielocatie in Malden gereed. GGD Gelderland-Zuid wil verspreid over de regio
Gelderland-Zuid voldoende locaties hebben om, zodra er meer vaccin beschikbaar is voor deze regio, flink op te kunnen schalen.

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven