Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

Reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen toegankelijk en makkelijk zijn vinden provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland. OV-ambassadeurs geven advies en tips over het reizen met trein of bus aan 55-plussers. Op locatie, telefonisch én online.

  

Inloopspreekuur

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen leeftijdsgenoten graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en beantwoorden OV-vragen. Een bezoek aan familie of bekenden, dat uitgestelde museumbezoek of die controle-afspraak bij het ziekenhuis met bus of trein blijkt dan makkelijker dan gedacht.

Wanneer: dinsdag 11 & 25 oktober 2022
Hoe laat: 11.00 – 12.30 uur
Waar: Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen

  

Telefonisch spreekuur

Voor wie graag telefonisch antwoord wil, kan bellen met een OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar om OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10. 

Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur 

  

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur. 

  

Contactinformatie  
OV-ambassadeurs   
p/a YMCA (uitvoerder project)  
Peterskampweg 12 
8031 LK Zwolle 
tel. 038-454 01 30 

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!  

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus. Zo helpen zij hun leeftijdsgenoten langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Voor sommige mensen is het al even geleden dat ze gebruik gemaakt hebben van het openbaar vervoer. Door de OV-ambassadeurs te bevragen en door te doen, blijkt het allemaal mee te vallen! Een uitje naar familie of een bekende, een bezoek aan het museum of een controle in het ziekenhuis is dan geen probleem meer. 

  

Waar:   Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen

Wanneer:   dinsdag 9 én 23 augustus 2022

Hoe laat:   11.00 – 12.30 uur

  

Telefonische spreekuren 

Neemt u liever telefonisch contact op, dan kunt u bellen met een van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten zij klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.   

  
Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur   

LET OP!! Tijdens de zomerperiode van 1 juli t/m 31 augustus alleen bereikbaar in de ochtenden.

 

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.   

 

De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn.  Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.  

 

  

Contactinformatie                               

OV-ambassadeurs                                      

p/a YMCA (uitvoerder project)                         

Peterskampweg 12   

8031 LK Zwolle       
tel. 038-454 01 30      

Vanaf maandag 16 mei sluit GGD Gelderland-Zuid ‘De Biezen’ in Nijmegen. Inwoners van Nijmegen en omstreken kunnen voor corona tests en vaccinaties terecht in de locatie aan de Weg door Jonkerbos 10 in Nijmegen.

De vraag naar coronatesten en -vaccinaties is de afgelopen tijd erg afgenomen. Daarom houdt de GGD nog maar een aantal locaties open in de regio.

 

Testbeleid is veranderd
Sinds 11 april 2022 is het testbeleid veranderd. Het is niet meer nodig om na een positieve zelftest een bevestigingstest te doen bij de GGD. Zelftesten bij klachten blijft wel belangrijk. Door de zelftest weet u namelijk of u corona hebt of niet. En kunt u uw gedrag daarop aanpassen. Voor sommige mensen geldt nog steeds het advies om een test te doen bij de GGD. Voor wie dit geldt vindt u op de site van de Rijksoverheid.

 

Kijk altijd op de website voor de openingstijden

De GGD is nog steeds open voor coronatesten en -vaccinaties. Kijk altijd op de website www.ggdgelderlandzuid.nl voor de openingstijden.

GGD Gelderland-Zuid vaccineert in de regio ook op tijdelijke locaties. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is te zien wanneer we waar vaccineren.

De Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit roept Nijmegen op maandag 9 mei uit tot ‘Nijmegen Taalhoofdstad’. In een aansluitende campagneweek ontvangt schrijver Adriaan van Dis een eredoctoraat en kun je vier dagen lang deelnemen aan ruim 40 activiteiten rondom taal, cultuur en geschiedenis.

 

We ademen talen en culturen op de campus van de Radboud Universiteit. Naast de vele opleidingen van de Faculteit der Letteren zijn er op en nabij de universiteit toonaangevende instituten voor taalonderzoek en onderzoek naar taal en hersenen te vinden. Denk aan het Centre for Language Studies, Radboud In’to Languages, het Donders Instituut en het Max Planck Instituut. Door Nijmegen uit te roepen tot taalhoofdstad laten we zien wat we te bieden hebben op het gebied van taal en cultuur.

 

Ruim 40 activiteiten! En dit zijn de highlights:
9 mei - Opening en Landenmarkt
Op maandag 9 mei wordt Nijmegen officieel benoemd tot Taalhoofdstad door o.a. de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en rector magnificus Han van Krieken. Aansluitend vindt de grootschalige Landenmarkt plaats. Verschillende opleidingen zijn er vertegenwoordigd en laten je door middel van quizzen, exposities en gesprekken kennismaken met allerlei talen en culturen. Kom ook en maak kans op een gratis taalcursus naar keuze van Radboud in’to Languages.

 

10 mei - Rondetafeldebat talenstudies
Dinsdag 10 mei staat volledig in het teken van de link tussen onze opleidingen en organisaties: wat is de meerwaarde van een talenstudie? In deze inspiratiesessie gaan we samen op zoek naar manieren om de meerwaarde van talenstudies kracht bij te zetten. We nodigen een aantal deskundigen uit om hun inzichten en best practices met ons te delen, en gaan in gesprek met een brede vertegenwoordiging van organisaties die betrokken zijn bij het talenonderwijs en het afnemend werkveld. Vervolgens kun je je netwerk uitbreiden tijdens de netwerkborrel en aansluiten bij één van de zeven workshops.

 

11 mei - Uitreiking eredoctoraat Adriaan van Dis
Schrijver Adriaan van Dis ontvangt op woensdag 11 mei een eredoctoraat vanwege zijn verdiensten als ambassadeur voor het leren van talen en culturen. Al jaren pleit hij als schrijver, commentator en documentairemaker voor meer geletterdheid. Hij is daarnaast ambassadeur van de Faculteit der Letteren en Nijmegen Taalhoofdstad. Vervolgens interviewen enkele studenten de kersverse doctor. Jij bent van harte welkom om deze academische zitting in Concertgebouw De Vereeniging bij te wonen!

 

12 mei - Lancering Nationaal Platform Spaans en vele workshops
Op donderdag 12 mei hebben we activiteiten speciaal voor scholieren, docenten uit het voortgezet onderwijs en studenten. We trappen de dag af met de lancering van het Nationaal Platform Spaans, waar een tiental ambassadeurs bij aanwezig zijn. Vervolgens kun je deelnemen aan workshops, inspiratiesessies, masterclasses en interviews met Adriaan van Dis.

 

Meer informatie en aanmelden
Kijk voor meer informatie, de activiteiten en het eredoctoraat van Adriaan van Dis op www.ru.nl/taalhoofdstad. Heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht. 

Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus. 

  

Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid. Ervaren OV-ambassadeurs omarmen dit en helpen 55-plussers graag op weg.  

Vragen over het reizen met bus of trein zoals: ‘Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht. 

Elke maand vindt dit speciale inloopspreekuur plaats. 

  

Waar:   Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, Nijmegen

Wanneer:   dinsdag 10 mei

Hoe laat:   11.00 – 12.30 uur

  

Telefonisch spreekuur 

Telefonisch contact met een OV-ambassadeur is ook mogelijk. Dagelijks zitten OV-ambassadeurs klaar tijdens het telefonisch spreekuur om OV-vragen te beantwoorden. 

Zij zijn bereikbaar op nummer: 038 – 303 70 10.   

  
Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur   

  

Interactieve online informatiebijeenkomsten

Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de interactieve informatiebijeenkomsten. Data en tijdstip van deze bijeenkomsten zijn te vinden op de website.

Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.   

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!   

  

Contactinformatie                               

OV-ambassadeurs                                      

p/a YMCA (uitvoerder project)                         

Peterskampweg 12   

8031 LK Zwolle       
tel. 038-454 01 30     

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven