Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

Heb je een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het nu tijd voor actie!

Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland, van een beweegroute in de wijk tot dorpsmusical. Deelname is gratis.

Lees de flyer hieronder of ga naar de website www.kernmetpit.nl.

Nijmegen is aantrekkelijk om in te wonen en te werken. De stad groeit daardoor hard. In de Omgevingsvisie staat dat we 10.000 woningen willen toevoegen in de bestaande stad en inzetten op de groei van de werkgelegenheid met 10.000 banen tot 2030. Daar is natuurlijk ruimte voor nodig. Die zoeken we bínnen onze gemeentegrenzen. Eén van de plekken waar we naar kijken is de Kanaalzone-Zuid. Dat is het gebied rondom het Maas-Waalkanaal ten zuiden van de Neerbosscheweg met de aangrenzende wijken: Lankforst, De Kamp, Malvert, Zwanenveld, Hatert en Neerbosch-Oost en Winkelsteeg.

Lees de rest van het artikel op de pagina van de gemeente zelf.

Een leefbare stad is de wens van iedere bewoner, en tuinen kunnen hieraan een grote bijdrage leveren. Alle tuinen samen maken soms meer dan de helft van het oppervlakte van de stad op. Voor mijn master scriptie aan de Wageningen Universiteit heb ik daarom gekozen om mij op deze interessante gebieden te focussen. Om erachter te komen wat voor maatregelen tuineigenaren zouden kunnen bewegen om hun tuin te betegelen of te beplanten is er een vragenlijst opgesteld. Zou u deze vragenlijst willen invullen?

Het invullen van de vragen neemt ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag. De gegevens die u invult, zullen alleen voor dit onderzoek gebruikt worden. Mocht u interesse hebben in de resultaten van het onderzoek, dan is er de mogelijkheid om aan het eind van de vragenlijst uw mailadres in te vullen. U kunt de vragenlijst bereiken door op de volgende link te drukken: https://www.questionpro.com/t/AQy2vZiGvI

Bij vragen kunt u contact met mij opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alvast bedankt voor uw medewerking,

Met vriendelijke groet,

Carlien van Dam

[Dit artikel is overgenomen uit De Brug. Zie hier voor het artikel in de originele layout.]

Nijmegen - Operatie Steenbreek en de gemeente Nijmegen nodigen de inwoners van de wijken Hatert en Lindenholt uit voor de actie ‘Bomen met de buren’. "Wij helpen jou en je buren om meer bomen te planten in de straat en buurt. Zo werken we samen aan een groene en koele (en coole) stad!", aldus de initiatiefnemers.

"Bomen in de stad werken als (gratis) airco’s. Hoe meer bomen in de stad, hoe koeler het blijft en dat is wel zo prettig bij tropische dagen. Want wist je dat het in een warme zomernacht zo’n 7 graden warmer is in de versteende binnenstad dan daarbuiten? Daarnaast is een stad met veel bomen prettig voor vogels en vlinders."

Weet jij een mooie plek voor een boom of een aantal bomen in jouw straat of buurt? Dien het in via mijnwijkplan.nl. Wanneer voldoende mensen uit jouw buurt het plan omarmen, zorgen Operatie Steenbreek en de gemeente voor het planten van de bomen. De wens indienen kan tot 1 september. Op plekken waar het kan, worden de bomen in het najaar geplant.

Spelregels 

Voordat er een boom wordt geplant, toetst de gemeente op een aantal criteria:

Het gaat om een plek in de openbare ruimte.

Verkeersveiligheid: blijft het met de nieuwe boom / bomen een veilige, overzichtelijke situatie in het verkeer.

Toegankelijkheid: staat de boom niemand in de weg als het gaat om de stoep makkelijk op en af kunnen, ook als je in een rolstoel zit.

Kabels: liggen er onder de grond geen kabels?

Explosieven: liggen er geen niet-ontplofte explosieven zodat we daar niet kunnen graven?

Op basis van het onderzoek door de groenbeheerder van de gemeente wordt bepaald of de plek geschikt is voor het nieuwe groen. Zoals gezegd, de uitslag van elke aanvraag voor een boom of bomen, wordt teruggekoppeld. Vragen of opmerkingen? Stuur een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www.steenbreeknijmegen.nl

De Dag van het Levenslied vindt traditiegetrouw plaats op Moederdag, maar dit jaar kan het smartlappenfestival niet doorgaan. Zelfs een bezoekje brengen aan je moeder is aanstaande zondag niet vanzelfsprekend. Daarom steekt de festivalorganisatie alle moeders en levenslied-liefhebbers een hart onder de riem. Samen met Sjon en Sjakkelien organiseren ze een Online Moederdagconcert op 10 mei, tussen 16:00 en 18:00.  

Zondag kun je vanuit je eigen huis of tuin genieten van een gratis concert, bomvol levensliedklassiekers. Bovendien worden alle moeders uit Nijmegen en omstreken toegezongen: vooraf kunnen verzoekjes worden ingestuurd. Uiteraard worden de betreffende moeders en afzenders kort genoemd. Het Moederdagconcert wordt georganiseerd in samenwerking met De Lindenberg. Het is te volgen via verschillende social media-kanalen van de Dag van het Levenslied (Facebook, Youtube en Twitch). De links verschijnen deze week op de website www.dedagvanhetlevenslied.nl 
 
Programma 
Sjon en Sjakkelien presenteren het speciale Moederdagconcert. Zelf zingen zij naar hartenlust verzoekjes van de kijkers. Ook Keessie B en Paul Triesto treden live op in de studio. Ronnie en de Razende Ronda's, IekeTheatralala, Nicky en Simone, Mr. Vinex en de Vinettes en het Van Binsbergen Trio zorgen voor feestelijke filmpjes. Zoals vanouds met een lach en een traan! 

Verzoekjes 
Wil jij je moeder in het zonnetje zetten? Mail je verzoekje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of stuur een berichtje naar de Facebook-chat van De Dag van het Levenslied, via https://www.facebook.com/DagVanHetLevenslied/. 
 

Bij de opnames worden de richtlijnen van het RIVM in acht genomen. De Dag van het Levenslied wordt georganiseerd door Stichting Moederdagproducties en vindt normaliter elk jaar plaats op Moederdag in het Valkhofpark te Nijmegen. Kijk voor meer informatie op www.dedagvanhetlevenslied.nl. 

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven