Agenda

Geen evenementen

Laatste nieuws

Hier vind je het meest recente nieuws.

Reizen met het openbaar vervoer. Hoe pakt u dat aan?

Nu u weer met de bus of trein op stap mag, weet u misschien niet hoe dat precies in z’n werk gaat.

Dan is de online OV-informatiebijeenkomst echt iets voor u. Het duurt maximaal een uur. De datum van deze online OV-informatiebijeenkomsten zijn 23 en 24 november 2021 van 13.30-14.30 uur.

In een klein groepje legt een OV-ambassadeur u stapsgewijs uit hoe u een OV-chipkaart kunt aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers , die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer.

Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst heeft u een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Na aanmelding via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangt u van ons een inlogcode. Weet u niet precies hoe het werkt? Dan helpen we u graag telefonisch op weg.

Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding.

U kunt gratis deelnemen.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Voor meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

Grote vraag naar vaccinaties zonder afspraak

GGD Gelderland Zuid heeft de regiotour voor het vaccineren zonder afspraak met enkele weken verlengd. Dit vanwege de grote vraag die er onder het publiek is naar deze vorm van vaccineren tegen corona. De speciale prikbus komt daarom op maandag 18 oktober nog een keer langs in Nijmegen. De bus staat daar van 13.00 tot 18.00 uur op Meijhorst 1107 (Dukenburg, sporthal Meijhorst).

Wie nog geen vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD-medewerkers. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een regiotour die ook in oktober plaatsvindt. Afgelopen maand stond de GGD-bus al in veertien gemeenten in Gelderland-Zuid. De belangstelling voor deze vorm van vaccineren bleek erg groot. Vandaar dat is besloten om de tour met een maand uit te breiden.

Janssen- of Pfizervaccin

De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizer-vaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Het prikken zonder afspraak is ook op andere locaties van GGD Gelderland-Zuid mogelijk. Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over locaties en tijdstippen waarop dit kan.

Een afspraak maken is niet nodig!

De GGD komt in een vier wijken in Nijmegen langs met een speciale prikbus voor coronavaccinaties. Wie nog geen eerste vaccinatie tegen corona heeft gehad kan zonder afspraak langskomen voor een vaccinatie tegen corona. Of om vragen over het vaccineren te stellen aan GGD medewerkers. Dit ‘prikken op maat’ is een onderdeel van een grote regiotour in september. De GGD-bus rijdt langs veertien gemeenten in Gelderland-Zuid.

In Nijmegen staat de bus op de volgende plaatsen:

  • Zaterdag 11 september van 10.00 tot 16.00 uur: Lindenholt, Leuvensbroek 1028 (Parkeerplaats Jumbo)
  • Zondag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur: Lindenholt, Leuvensbroek 1028 (Parkeerplaats Jumbo)
  • Zaterdag 25 september van 10.00 tot 16.00 uur, Dukenburg, Malvert 7023 (parkeerplaats Jumbo)
  • Dinsdag 28 september van 14.00 tot 20.00 uur, Hees, Planetenstraat 65 (parkeerplaats zwembad West)

Janssen- of Pfizervaccin
De GGD prikt met het Pfizer- of het Janssen-vaccin. Mensen jonger dan 18 jaar komen alleen in aanmerking voor Pfizer. Mensen ouder dan 18 jaar kunnen zelf kiezen welk vaccin ze willen. Voor het Janssen-vaccin is één prik nodig, voor het Pfizervaccin twee prikken. De afspraak voor de tweede prik kan ter plaatse worden gemaakt. Voor vaccinatie is een geldig identiteitsbewijs verplicht.

Op de website www.ggdgz.nl/regiotour is informatie te vinden over de regiotour van de GGD. Geïnteresseerden kunnen ook op andere locaties terecht.

Zie de bijlage voor de laatste informatie.

Iedereen vanaf 12 jaar kan zich laten vaccineren tegen corona, zonder hiervoor een afspraak te moeten maken. Dat kan op de vaccinatielocatie in het Goffertstadion op 23, 24 en 25 juli van 08.00 tot 13.00 uur. De GGD Gelderland-Zuid houdt daar een vrije inloop. Deze inloop is voor mensen die een eerste vaccinatie krijgen.

Vaccin
U kunt kiezen voor het Janssen-vaccin, of voor het Pfizer-vaccin. Voor Janssen is één vaccinatie nodig. Voor het Janssen-vaccin moeten mensen 18 jaar of ouder zijn. Voor Pfizer zijn twee prikken nodig. Dit vaccin is voor iedereen vanaf 12 jaar. Ter plaatse wordt een tweede afspraak gemaakt. De GGD wijst er op dat de inloop niet is bedoeld voor mensen die al een afspraak hebben gemaakt.

Speciale zorg
Voor sommige mensen vormt het maken van een afspraak een drempel. Soms ook is er sprake van prikangst. Daarom wordt nu de mogelijkheid geboden om op een vrije inloop langs te komen. Het is niet nodig om van te voren een afspraak te maken.

Legitimatie
Neemt u een geldig legitimatiebewijs meenemen, zoals een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Ook een verblijfsvergunning is voldoende.

Laatste kans vrije inloop Goffertstadion
Het weekend van 23, 24 en 25 juli is de laatste mogelijkheid voor mensen om zich via een vrije inloop in het Goffertstadion te laten vaccineren. Parkeren is gratis.

Klik op bovenstaande banner om u aan te melden voor de nieuwsbrief
Ga naar boven