De bibliotheek aan de Muntweg in Nijmegen wordt vernieuwd. Het gebouw is daarom gesloten van donderdag 17 oktober tot en met zondag 24 november 2019. De bieb wil met de nieuwe inrichting een huiskamersfeer creëren, waar iedereen zich thuis voelt.

In 2017 is de bibliotheek in samenwerking met de gemeente Nijmegen gestart met een onderzoek naar de huidige gebruikers van Bibliotheek Muntweg. Ook is gekeken naar de samenstelling van de bevolking in de omliggende wijken. Op basis hiervan is de herinrichting mede tot stand gekomen.

Huiskamergevoel

Bibliotheek Muntweg moet een plek worden waar iedereen zich thuis voelt. Een gezellige ruimte waar mensen een kopje koffie kunnen drinken en een praatje kunnen maken. Ronald Ravensbergen, manager Bibliotheken bij de Bibliotheek Gelderland Zuid: “Met de nieuwe inrichting willen we alle inwoners van de omringende wijken het gevoel geven dat zij welkom zijn. We willen een huiskamergevoel uitstralen, met makkelijke fauteuils, een bankstel, vloerkleden en een grote leestafel met een koffieautomaat. We hopen zo een breder publiek te trekken.”

Leesplezier

Er komen extra werkplekken met gratis wifi en het sanitair wordt vernieuwd. Ook wordt de buitenkant van het gebouw geschilderd en de tuin vernieuwd. Natuurlijk draait het in de nieuwe bieb nog altijd om leesplezier: de boekencollectie in de bibliotheek is afgestemd op de leen- en leesbehoefte van de bewoners uit de omliggende wijken.

Feestelijke opening

Tijdens de sluiting kunnen bibliotheekleden in andere vestigingen, zoals Bibliotheek Hatert en De Mariënburg, materialen lenen en reserveringen ophalen. Begin december zal de vernieuwde bibliotheek officieel worden geopend. Ravensbergen: “Maar we nodigen iedereen uit om vanaf 25 november alvast een kijkje te komen nemen!”

Informatie over openingstijden en activiteiten in de bieb is te vinden op www.obgz.nl.