Dinsdag 29 september was er een digitale informatieavond over de route van buslijn 6.

Verschillende bewoners van met name de Van der Duyn van Maasdamstraat geven aan niet blij te zijn met de nieuwe route die de lijn 6 sinds december 2019 rijdt en de manier waarop zij in het proces zijn meegenomen. Daarom heeft de gemeente onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Door de coronamaatregelen heeft dat langer geduurd dan gepland. Dinsdag lieten we de 4 mogelijkheden voor de busroutes zien.  Er waren zo’n 25 bewoners bij de avond, met name uit de Van der Duyn van Maasdamstraat en de Cort van der Lindenstraat.

200929 buslijn6

De avond is opgenomen en staat op nijmegen.nl/mijnwijkplan. Wij denken dat de informatie voor een groot deel van Hatert interessant is.

We halen graag van iedereen reacties op zodat het bestuur straks een weloverwogen beslissing kan nemen waarin suggesties en bezwaren van bewoners serieus zijn meegenomen. We zijn zowel benieuwd naar reacties op de huidige route, als naar reacties op de andere routes. Wat vinden de bewoners van de straten waar de bus nu niet rijdt ervan? Willen zij de bus wel/niet door de straat? En waarom?  Denk aan de Couwenbergstraat, de Thorbeckestraat en een deel van de Malderburchtstraat.

Reageren kan tot 21 oktober:

https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/project/buslijn-6-hatert

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.