GGD Gelderland-Zuid start op donderdag 11 maart met vaccineren in Malden aan de Hatertseweg 12A. Vanwege de beperkte hoeveelheid vaccin wordt gestart met het vaccineren in de ochtend. Er worden voorlopig alleen zorgmedewerkers gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin.

Vaccinatiepaviljoen Malden
De GGD heeft het paviljoen, naast de vierdaagsecamping, aan de Hatertseweg 12A te Malden in enkele weken opgebouwd. Vanuit de gemeente is goed meegedacht en meegeholpen om dit vaccinatiepaviljoen snel te realiseren. Het paviljoen heeft 8 priklijnen. Dit betekent dat er, bij voldoende vaccin, 8 mensen per 3 minuten gevaccineerd kunnen worden. Voorlopig vaccineert de GGD er zorgmedewerkers, zeven dagen in de week, van 8.00 tot 13.30 uur.

Wie worden er waar gevaccineerd?
Er wordt landelijk bepaald wie er wanneer aan de beurt is voor de vaccinaties. Dit is na te lezen op www.coronavaccinatie.nl. In regio Gelderland-Zuid worden momenteel in Tiel zorgmedewerkers gevaccineerd met
het AstraZeneca vaccin. In Wijchen en Culemborg worden de 80-plussers gevaccineerd met het Pfizer vaccin. Wie aan de beurt is voor een vaccinatie ontvangt via de post of via de werkgever een uitnodiging. In de uitnodiging staat een landelijk nummer voor het maken van een vaccinatieafspraak.

Het wachten is op meer vaccin
GGD Gelderland-Zuid heeft momenteel ruim voldoende vaccinatielocaties en geschoold personeel om, zodra er meer vaccin beschikbaar is, flink op te kunnen schalen.