Vanwege de grote vraag naar coronatesten opent GGD Gelderland-Zuid twee nieuwe testlocaties in Nijmegen en Wijchen. Vanaf 1 december komt een testbus te staan op de parkeerplaats achter de GGD-locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen. Vanaf woensdag 8 december wordt aan de Graafseweg 699 in Wijchen (ingang aan Bospad, nabij voetbalvereniging Alverna) ook getest op corona. Op het terrein staat de route aangegeven. Beide locaties zijn op werkdagen én in het weekeinde geopend. De testbus in Nijmegen staat er van 09.00 tot 17.00 uur. De locatie in Wijchen is geopend tussen 08.00 en 14.30 uur.

Testen alleen op afspraak

De nieuwe testlocaties in Nijmegen en Wijchen zijn alleen toegankelijk op afspraak. Door de grote vraag naar testen kan het zijn dat men niet dezelfde dag aan de beurt is voor een afspraak. Voor een testafspraak belt men naar 0800-1202. Ook kan er via coronatest.nl een afspraak gepland worden.

Andere testlocaties in de regio bevinden zich in Tiel, Culemborg, Zaltbommel en Nijmegen (De Biezen 2). De GGD-locatie aan de Havenweg in Wijchen blijft voorlopig ook geopend. Publiek kan daar alleen terecht voor vaccinaties.

Meer informatie over het testen op corona is te vinden op de site https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/testen

 

Vaccineren

Extra openingstijden GGD-locatie Nijmegen voor eerste vaccinaties

Vanwege grote belangstelling is de openstelling van de GGD-locatie aan de Groenewoudseweg in Nijmegen voor vaccineren verlengd. Tot en met 22 december kan men op iedere woensdag van 17.00 tot 19.45 uur daar terecht voor een eerste vaccinatie. Een afspraak maken is niet nodig. Voor vaccinatie is een geldig legitimatiebewijs vereist.

Vaccineren met of zonder afspraak

Ook op andere vaccinatielocaties in Tiel, Wijchen, Culemborg en Nijmegen (De Biezen) is het mogelijk om langs te komen voor een vaccinatie. Voor een eerste of tweede vaccinatie is geen afspraak nodig. Om onnodig wachten te voorkomen raadt de GGD aan om wél een afspraak te maken. Voor de eerste of tweede coronavaccinatie belt men met nummer 0800-7070.

Afspraak maken voor boostervaccinatie

Voor de boostervaccinatie kan pas een afspraak worden gemaakt na ontvangst van een brief van het RIVM. Via de website www.coronavaccinatie-afspraak.nl kunt u 24 uur per dag een afspraak inplannen voor de extra vaccinatie. U heeft hiervoor een DigiD nodig. U kunt ook bellen naar 0800-7070. Het is niet mogelijk om een boosterprik te krijgen zonder afspraak.

Meer informatie over vaccineren en testen vindt u terug op de website www.ggdgelderlandzuid.nl.