Featured

Workshops Marikenhuis Nijmegen

Het schrijven van kinderverhalen

Woensdag 10 juli van 13.30 – 16.30 uur kun je weer deelnemen aan een workshop schrijven door schrijfdocent Maria van den Hombergh. In deze workshop schrijf je kinderverhaaltjes. Je verplaatst je in de belevingswereld van een kind. De inspiratie daarvoor haal je uit je eigen meest nabije belevingswereld. Laat je verrassen door jezelf.

Het schrijven van kinderverhalen is qua structuur precies hetzelfde als het schrijven van verhalen voor volwassenen. Met dit verschil dat de lezers jonger zijn. Bij een kinderverhaal schrijf je vanuit het perspectief van een kind, een mens die nog niet zo lang op deze aarde rondloopt. Hij of zij maakt dingen vaak voor het eerst mee. De belevingswereld van een kind is doordrenkt met magie. Dat maakt het schrijven van kinderverhalen heel bijzonder.

Herstelyoga
Donderdag 11 juli om 13.30 geeft hatha yogadocent en ervaringsdeskundige Ruzica Simic een kennismakingsles herstelyoga. We beginnen een les met een korte kennismaking en een inleidende meditatie, waardoor je makkelijker je lichaam kan voelen. Daarna doen we samen een aantal oefeningen (asanas) en ademhalingsoefeningen. Een les wordt altijd met een zit- of ligmeditatie afgesloten. Vanuit rust, zachtheid, (zelf)compassie, voelen en ‘zijn’ contact maken met je eigen lichaam, met als uitgangspunt: “omgaan met dat wat op je pad komt”.

In een herstelyogales zijn oefeningen eenvoudiger dan in een gewone yogales en er zijn langere pauzes tussen de oefeningen, zodat je meer tijd hebt om na te voelen. Ook passen we de oefeningen aan aan je mogelijkheden.


Iedereen is welkom
De workshops zijn bestemd voor iedereen die is geraakt door kanker, jong en oud, patiënten en hun naasten. 

De kosten zijn €2,50 per deelnemer. Doe je mee? Meld je dan aan via de website www.marikenhuis.nl en ga naar agenda.

Cover marikenhuis DSC 0482

Related Articles

AutoMaatje – Nijmegen viert 5-jarig bestaan!

Aanmelden voedselpakket

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!