Featured

Kwaliteitsniveau taxidienstverlening omhoog tijdens Vierdaagsefeesten Nijmegen

Vanaf komende editie van de Vierdaagsefeesten zijn taxi’s die officieel zijn aangemeld bij Vereniging Taxi Nijmegen (VTN) goed te herkennen aan een VTN-sticker op de voorruit. Ook zijn er vijf taxiplaatsen in de binnenstad tijdens de Vierdaagsefeesten. Door een nieuw opgesteld plan vanuit VTN, gemeente Nijmegen en Stichting Vierdaagsefeesten is het de bedoeling dat het kwaliteitsniveau van de taxidienstverlening stijgt.

Nieuwe afspraken

Door de grote bezoekersaantallen tijdens de Vierdaagsefeesten trok Nijmegen afgelopen jaren veel taxichauffeurs van ver buiten de regio. Deze chauffeurs kenden niet altijd de juiste of snelste route, de omgeving en de verkeerssituatie, waardoor het voorkwam dat niet de kortste route werd gereden. Daarom zijn er nu afspraken gemaakt en zorgt VTN voor registratie, een herkenbare sticker en kwaliteitswaarborg.
17 07 2023 Vierdaagsefeesten Burchtstraat Marcel Krijgsman rechtenvrij

© Fotograaf: Marcel Krijgsman

Feedback geven

Ook krijgen de chauffeurs stickers met QR-codes voor in de auto’s, waarmee klanten naar een website worden geleid en daar ervaringen en suggesties kunnen delen. VTN werkt met een reglement waar alle aangesloten chauffeurs aan moeten voldoen. Bij overtreding wordt de chauffeur in het ergste geval buiten het systeem geplaatst en is diens taxi voor bezoekers dus niet meer herkenbaar als een bij de VTN aangemelde taxi.

Taxiposten

Tijdens de Vierdaagsefeesten zijn er een aantal taxiposten: bij Stationsplein, Doddendaal, Smetiusstraat, Bisschop Hamerstraat en Hertogstraat. Op deze locaties zal in de Vierdaagsefeesten-week van 16.00 tot 03.00 uur een medewerker van VTN staan die de dienstverlening monitort en optreedt bij problemen. Taxi’s zonder stickers zullen niet bij deze standplaatsen komen.

Alle informatie over VTN, voor contact met het platform en inschrijven voor taxi’s kan via www.verenigingtaxinijmegen.nl.

17 07 2023 Vierdaagsefeesten Hertogplein Edwin Smits rechtenvrij

©Fotograaf: Edwin Smits

Related Articles

AutoMaatje – Nijmegen viert 5-jarig bestaan!

Aanmelden voedselpakket

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!