Featured

ZESDE EDITIE SWIM TO FIGHT CANCER IN NIJMEEGSE SPIEGELWAAL

Iedereen kent wel iemand die getroffen is door kanker - met of zonder goede afloop. Zwemmen met het doel dat kanker in de toekomst geen dodelijk ziekte meer hoeft te zijn. Dat staat centraal tijdens de zesde editie van Swim to Fight Cancer in de Nijmeegse Spiegelwaal. Op zondag 1 september springen honderden deelnemers in het diepe. Iedereen die ziek is of was, en zij die respect willen tonen aan een geliefde die is getroffen door kanker, kan meedoen. Een dag met een lach en een traan, voor jong en oud. Tot 1 jui gelden earlybird prijzen van 10 euro tot 18 jaar en 25 euro vanaf 18 jaar.

Swim to Fight Cancer is een uniek zwemevenement dat in het leven is geroepen om bewustzijn te creëren over de impact van kanker en fondsen te werven voor onderzoek en ondersteuning van patiënten. Dit evenement verenigt mensen van alle leeftijden en achtergronden in het water, met als doel een krachtige boodschap van hoop en veerkracht uit te dragen.

Swim to fight cancer 1 september

De motivatie van de deelnemers is groot, omdat iedereen met zijn of haar eigen motivatie meezwemt, bijvoorbeeld voor een familielid dat ziek is of iemand die er helaas niet meer is. Zij halen in hun eigen omgeving donaties op voor Fight cancer, een landelijke stichting die baanbrekende onderzoeken naar kanker financiert. Zoals bijvoorbeeld onderzoek naar innovatieve vormen van immunotherapie, verbeterde fertiliteitszorg bij vrouwen met kanker en behandelmethoden op maat voor jongvolwassenen met kanker. Maar ook steunen we een lokaal onderzoek van het Radboud UMC.

Ruim 20 jaar geleden ontdekte Tanya Bisseling, Maag-, Darm- en Leverziekten-arts bij het Radboudumc, haar eigen ziekte: het erfelijke diffuse maagkanker (HDGC) syndroom, een zeldzame genetische aandoening, veroorzaakt door mutaties in het CDH1-gen. Ze is heel blij dat Swim to Fight Cancer Nijmegen ook regionaal gaat bijdragen aan haar onderzoek, waarmee ze wil voorkomen dat bij dragers van de CDH1-mutatie de maag preventief verwijderd moet worden. 

Joost Reijns, directeur bij Stichting Fight cancer: “Swim to Fight Cancer is een prachtig initiatief waarbij via een sportief fondsenwervend evenement impact wordt gemaakt op de bewustwording rondom kanker. Wij, als Stichting Fight cancer, juichen vooral toe dat deze bewustwording al in een vroeg stadium plaatsvindt, specifiek bij de jeugd en jongvolwassenen. Het omzetten van bewustwording in actie is essentieel, en deze acties kunnen op diverse manieren leiden tot meer preventie en meer onderzoek naar kanker. Door samen de onmacht om te zetten in kracht, bouwen we aan een hoopvolle toekomst in de strijd tegen deze ziekte.’’

Veel vriendengroepen, maar ook gezinnen, klasgenoten, studenten en collega’s nemen deel aan het jaarlijks terugkerende evenement.  Alle deelnemers, zowel individueel als team, krijgen een eigen actiepagina. Deze pagina kan persoonlijk worden ingericht met een eigen verhaal en donatielink. Hiermee haal je als deelnemer zelf geld op voor onderzoek. Het mooie van de Swim is dat je geen goede zwemmer hoeft te zijn om mee te kunnen doen. Een schoolslag én zwemdiploma volstaan al om de 500, 1500 of 3000 meter te trotseren. De organisatie helpt de deelnemers ook met gratis (open water) zwemtrainingen aan voor het verbeteren van de techniek en verbeteren van de conditie.
Zwem jij ook mee? Aanmelden kan via: www.swimtofightcancer.nl/nijmegen
 
Swim to fight cancer


Related Articles

AutoMaatje – Nijmegen viert 5-jarig bestaan!

Aanmelden voedselpakket

Vindt u autorijden in het donker onprettig? Overweeg dan het openbaar vervoer!