Met het vertrek van de PvdA-ministers uit het kabinet is ook Eberhard van der Laan niet langer de minister voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI). Zijn taken worden overgenomen door Eimert van Middelkoop. Wat hem betreft heeft de kabinetscrisis geen gevolgen voor de wijkaanpak: “De bewoners mogen niet de dupe worden. Het werk in uitvoering gaat door.”

Met het vertrek van de PvdA-ministers uit het kabinet is ook Eberhard van der Laan niet langer de minister voor Wonen, Wijken en Integratie. Zijn taken worden overgenomen door Eimert van Middelkoop. Wat hem betreft heeft de kabinetscrisis geen gevolgen voor de wijkaanpak: “De bewoners mogen niet de dupe worden. Het werk in uitvoering gaat door.”

Resulaten merkbaar
De demissionaire minister voor wijken, die daarnaast ook de minister van Defensie is, blijft aan tot er na de verkiezingen van 9 juni een nieuw kabinet is gevormd. Hoe lang dat duurt valt niet te zeggen. Van Middelkoop moet zijn aandacht verdelen over twee ministeries: Defensie en WWI. De minister vindt het belangrijk dat de wijkbezoeken zoveel mogelijk doorgaan, al zullen het er wel iets minder zijn. De hoogste ambtenaar op het ministerie voor WWI zal hem waar nodig vervangen zodat de informatie snel bij de minister is. Van Middelkoop: “De wijkaanpak is door mijn voorgangers goed op de rails gezet en de eerste resultaten van een andere manier van werken zijn in de wijken merkbaar. We gaan samen met bewoners en lokale partijen door met het uitvoeren van de akkoorden voor de wijkverbetering. Ik kijk uit naar mijn eerste wijkbezoek zodat ik met de bewoners kennis kan maken.”
Het eerstvolgende bezoek van de minister staat gepland voor maandag 8 november 2010. Uiteraard is nog niet bekend welke minister er dan in Hatert op bezoek komt. Na de verkiezingen in juni weten we wie de nieuwe minister voor Wonen, Wijken en Integratie gaat worden.

Meer weten
Wilt u meer weten over ‘het werk in uitvoering’? Let dan op het speciale katern in de wijkkrant. Hierin leest u alles over de wijkaanpak en verbeteringen in uw wijk. Ook op www.houvanhatert.nl vindt u onder knop “wijkaanpak” meer informatie.

Dit artikel is onderdeel van het WAP katern maart-april 2010 uit wijkkrant nummer 2.