Van 2 tot en met 8 november stond gezondheid en lekker in je vel zitten in Hatert centraal tijdens de 'Gezonde Week'!

Veel activiteiten
Een hele week lang was er in en rondom het wijkcentrum Hatert van alles te doen, voor jong en oud. Zo konden kinderen gezond onbijten in de klas en zijn er meer dan 500 appels uitgedeeld aan kinderen en ouders in de huiskamer en op school. Er kon geproefd worden aan lessen funcky-dance, salsa dansen, countrydansen en valpreventie voor senioren. Daarnaast waren er workshops over omgaan met stress en over 'wat geef je je kind mee als tussendoortje'. Ook een middag over astma en COPD werd goed bezocht evenals het uitstapje naar de Beweegtuin in Leuvensbroek en de fietstocht. Op www.houvanhatert.nl kon dagelijks gekeken worden wat er allemaal te doen was.

Hatertse Hannie gezien in de wijk?
Hatertse Hannie was aanwezig bij diverse gezonde activiteiten in de wijk. Op woensdagochtend was zij op de wekelijkse markt op zoek naar 'Friends' die met haar de uitdaging aangaan om te werken aan hun gezondheid. Tijdens haar tour door de wijk heeft ze al 'Friends' gemaakt met 5 wijkbewoners!
Wilt u ook (nog) gezonder gaan leven en Friend van Hannie worden? U kunt zich nog aanmelden door een e-mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gezonde resultaten
De week werd afgesloten met een gezonde lunch en de prijsuitreiking van de 'Grijp je kans kaart'-actie. Tijdens de lunch werden de uitkomsten van het onderzoek naar de gezondheid van volwassen inwoners van de wijk overhandigd aan Wim Cousijn, de wijkmanager.
De prijswinnaars van de grijp-je-kans kaart hadden 3 vragen over gezondheid goed beantwoord en hun kaarten zijn in de loting getrokken.
De eerste prijs: een half jaar fitnessen bij Curves, fitness voor vrouwen is gewonnen door:

  • Mevr. Mimount. Zij was aanwezig tijdens de prijsuitreiking. Curves bood haar vriendin spontaan ook een gratis half jaar abonnement aan zodat zij samen kunnen gaan bewegen!


De tweede prijs: 5 x een NEC-funpakket inclusief 2 kaartjes voor een rondleiding bij NEC, aangeboden door stichting 'Wij staan voor de wijk', zijn gewonnen door:

  • Leyla Folmering
  • Bianca Hendriks
  • Linda Kosman
  • Dhr/mevr. D van Hal.
  • Dhr/mevr. H. van Eeuwijk

De derde prijs: waardebonnen ter waarde van 30 euro van supermarkt Em-té zijn gewonnen door:

  • Clementine Hendriks.


Van harte gefeliciteerd en veel plezier met jullie prijzen!

Gelukkig en gezond 2010!
Namens de GGD Regio Nijmegen en Stuurgroep Hatert Gezond willen wij iedereen die heeft meegewerkt aan de Gezonde week bedanken. Wij wensen Hatert vele weken in goede gezondheid toe voor 2010 en de jaren daarna! Geniet van de feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar