Vrienden ben je of ben je niet, daar heb je geen overeenkomst voor nodig. Toch sloten vijf inwoners van Hatert kort geleden een 'vriendenovereenkomst'. Met de overeenkomst willen ze aangeven dat ze samen met Hatertse Hannie gaan werken aan hun gezondheid. "Persoonlijke begeleiding van zo'n leuke coach en een club gezellige vrienden erbij, daar teken ik voor!", aldus een van de deelnemers.

Mevrouw Heister, mevrouw Tetelepta, mevrouw Everraert, mevrouw van Wezel, de heer Hendriks en Hatertse Hannie kwamen op 29 april bij elkaar in Hatert voor een vriendenonderonsje. Onder het genot van een kop koffie en wat lekkers borrelen al snel allerlei leuke ideeën op: samen bowlen, ontspannen in Sanadome of bijvoorbeeld een gezonde barbecue organiseren. De heer Hendriks kent een leuke wandelclub in Hatert. "Ik zou willen dat meer inwoners van Hatert mee zouden wandelen, het is zo ontpannen en gezellig om er samen op uit te gaan." Mevrouw van Wezel vertelt dat ze iedere week gymt bij de fysiotherapie in Hatert. "Dat kan ik echt iedereen aanraden: ik blijf er fit en lenig van. Ga een keer mee voor een proefles!"

Over en weer worden ervaringen uitgewisseld over het wonen, werken en leven van de vrienden in het mooie Hatert. Hatertse Hannie kijkt verrukt om zich heen. "Héérlijk zo'n vriendenclub! Wat zou het toch leuk zijn om dit met nog veel meer wijkbewoners te doen." Mevrouw Heister is het er roerend mee eens. "We moeten aan andere bewoners laten zien waar we mee bezig zijn, misschien dat we elkaar zo op goede, gezonde ideeën kunnen brengen." Meneer Hendriks heeft zijn inspiratiebron al gevonden: "Zo'n leuke coach en dan ook nog een leuke vriendenclub erbij, daar teken ik voor. Dat mag iedereen van me weten!" Dat verdient een fotootje in de wijkkrant, roept Hannie. "Let maar op mensen: wij gaan iets heel moois maken van deze vriendenclub. Volg ons in de wijkkrant en op www.houvanhatert.nl en doe mee!"

Wilt u mee gymmen met mevrouw van Wezel? Meer informatie hierover staat op www.fysiotherapie-nijmegen.nl . Of wilt u op donderdagochtend mee wandelen met de heer Hendriks? Stuur dan een berichtje naar mevrouw Tenbult, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of bel 0487-522627
U kunt voor meer informatie ook terecht bij de GGD Regio Nijmegen: Gerdine Fransen, tel. 024-3297124 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het Project Hatertse Hannie & Friends is een initiatief van de Stuurgroep Hatert Gezond. Hannie & Friends laten zien dat je met kleine veranderingen in je dagelijkse leven, grote stappen kunt zetten op weg naar een prettig en gezond leven.