Featured

Rode paaltjes? Rondje Hatert!

In de wijkkrant werd de vraag gesteld wat het doel is van die 'rode paaltjes met de tekst 500m' die in de wijk staan.

Het antwoord daarop is heel simpel en stond eigenlijk al sinds 21 juni op deze site in dit document. In het kader van Hatert Gezond zijn er namelijk enkele hardlooproutes uitgezet. In essentie zijn er twee rondjes van elk drie kilometer uitgezet. Een rondje loopt door de Edelstenenbuurt; het andere door de Kastelenbuurt en vooral door park Kanaalzoom. Uiteraard is het voor beginnende lopers ook mogelijk om niet het hele rondje te lopen. Langs het kanaal staan naast de paaltjes met 500m erop, ook paaltjes met 50m erop. Dit is bedoeld om daar wat gemakkelijker kortere intervalloopjes of versnellingen te doen.

Helaas zijn de rondjes niet heel erg goed aangegeven. De afstanden staan er wel, maar er staat bijvoorbeeld niet dat men bij het paaltje achter de bloemenkiosk de Geeresteinstraat in moet om daarna tussen de garages door naar de Angerensteinstraat te gaan. Zorg dus dat u de route tevoren heeft bekeken en al weet wanneer u af moet slaan!

De paaltjes staan in beide rondjes overigens zo opgesteld dat ze te lezen zijn bij lopen tegen de klok in. Maar indien de route bekend is, kan men natuurlijk ook eenvoudig met de klok mee lopen.

Train ze!

Related Articles

Gezonde week van start!

Hatertse Hannie is op zoek naar jou