Donderdag 22 december start in de Nijmeegse wijk Hatert de campagne ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Een initiatief van Sportservice Nijmegen om nog meer inwoners van Hatert op het spoor van gezond bewegen en sporten te zetten. Vierhonderd leerlingen van basisschool De Vossenbucht en De Klumpert trappen in aanwezigheid van wethouder Bert Frings, onder leiding van Marthe Weijers van dansschool Moving Matters, de campagne af.

Olympische insteek

De campagne is er op gericht om inwoners van Hatert te stimuleren om meer te gaan bewegen of sporten. In aanloop naar de Olympische Zomerspelen, die van 27 juli tot 12 augustus 2012 in Londen worden gehouden, is de Olympische gedachte de inspiratiebron voor deze campagne. 'Wie ambities heeft, heeft ook dromen. Dromen over de bijdrage van sport aan een betere maatschappij’. In Hatert komt dit tot uitdrukking door samen te gaan bewegen en sporten. Bewoners nodigen elkaar uit om samen te gaan wandelen of om met elkaar mee te gaan naar de sportvereniging. Iedereen is vrij om een ander uit te nodigen onder het motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’.

Meedoen is belangrijker dan winnen.

Het is belangrijk om voldoende te bewegen en sporten want dat houdt het lichaam gezond, de geest scherp en het is ook nog eens leuk om te doen. Verder draagt het bij aan een positieve wijkontwikkeling in Hatert. Jongeren komen in actie, het stimuleert re-integratietrajecten en het levert vrijwilligerswerk op. In Hatert zijn er legio mogelijkheden om te bewegen en sporten. Bijvoorbeeld een ‘rondje Hatert’ rennen, trainen in de Beweegtuin of een bezoek aan één van de vele sportverenigingen die Hatert rijk is. Het is een misverstand om te denken dat alleen topsporters voldoende bewegen en sporten. Een stukje fietsten, een baantje zwemmen of gewoon de hond uitlaten in het park zijn ook een goed beweegmoment.

www.nijmegen-beweegmaatje

De campagne ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ is een Hatertse afgeleide van het nieuwe Nijmeegse Beweegmaatje.nl. Deze website is een gezamenlijk initiatief van het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ, het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB)) en het Voedingscentrum. De site biedt tal van mogelijkheden om samen te gaan bewegen want dat werkt stimulerend en biedt een stok achter de deur. Mensen kunnen zich gratis aanmelden op de site en gelijk een maatje in de buurt zoeken.

Iedereen krijgt de kans in Hatert

De campagne ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’ loopt door tot na de Olympische Zomerspelen in 2012. Tot die tijd verrichten veel sportverenigingen in Hatert extra inspanningen om wijkbewoners te stimuleren voldoende te bewegen en sporten. In de Wijkkrant Hatert # 6 van december 2011 is iedereen in Hatert uitgenodigd om actief mee te doen aan de campagne. Met het invullen van een speciale ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’- uitnodiging halen zij hun vrienden, familie of buren over om mee te gaan bewegen of sporten. De uitnodigingskaart zit als uitknipexemplaar in de wijkkrant en is te downloaden op www.houvanhatert.nl.

Zo krijgt iedereen in Hatert, die voldoende en gezond wil bewegen en sporten, de kans om dat waar te maken.