In 2015 worden de zorg en hulp in Nijmegen voor de jeugd, ouderen en mensen met een ziekte of beperking anders geregeld. Verder veranderen er regelingen voor mensen met een bijstandsuitkering en mensen die vanwege een beperking moeilijk werk kunnen vinden.
Stip Zuid en Sociaal Wijkteam Hatert en Zuid organiseren samen met de gemeente een inloopavond over alle veranderingen, op maandag 8 december van 19.30u tot 21.30u in wijkcentrum Hatert, Couwenbergstraat 22. Wethouder Bert Frings (Zorg & Welzijn) is ook gedeeltelijk aanwezig en geeft rond 20.45 uur een presentatie. U bent gedurende de hele avond van harte welkom om binnen te lopen.

2014 11 10 Poster wijkbijeenkomsten DEF 450x636Voor wie is deze avond bedoeld?
Voor mensen die vragen of zorgen hebben over hun eigen situatie, of de zorg die zij nu krijgen. En voor mensen die verwachten in 2015 hulp nodig te hebben (voor zichzelf of een bekende), en willen weten wat er in Hatert en Nijmegen Zuid mogelijk is.

Inloop
Op deze avond zijn deskundigen aanwezig om uw vragen te beantwoorden: medewerkers van het Sociaal Wijkteam, de Stip en de gemeente. Er is dus geen avondvullend programma. U kunt gewoon binnenlopen op het tijdstip dat u uitkomt, en uw vragen stellen. Bijvoorbeeld vragen over:

  • het Sociaal Wijkteam en het keukentafelgesprek
  • Wmo: vervoer, hulpmiddelen, woningaanpassing, huishoudelijke hulp, verzorging
  • dagopvang, begeleiding en verzorging van ouderen of mensen met een ziekte of beperking
  • jeugdhulp
  • het persoonsgebonden budget (PGB).
  • werk en inkomen, zoals de aanvullende ziektekostenverzekering voor mensen met een laag inkomen of hoge zorgkosten, of regelingen voor alleenstaande ouders met een uitkering

Ook kunt u informatieposters over deze thema’s bekijken.
Helaas hebben wij op deze avond mogelijk nog niet op alle vragen over uw persoonlijke situatie een antwoord. Als er volgend jaar iets gaat veranderen in de hulp die u nu heeft, dan hoort u dat rechtstreeks van uw zorgaanbieder, in de loop van 2015.

Themapresentatie PGB
Op deze avond zijn medewerkers van de Sociale Verzekeringsbank aanwezig om u te informeren over alle wijzigingen rond het persoonsgebonden budget.

Meer informatie?
Meer informatie over alle veranderingen vindt u op www.nijmegen.nl/veranderingenzorg. Hierop staat ook een overzicht met veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, dan kunt u uw vraag ook stellen aan uw persoonlijk begeleider of bij de Stip Info- & Advieslijn: e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel.: 088 – 0011300.

Poster Inloopavond verandering in de zorg (december 2014)