Ouders van kinderen tot 8 weken zijn heel tevreden over het contact met medewerkers van de Jeugdgezondheidszorg. Zij geven gemiddeld een 8,3. De Jeugdgezondheidszorg is blij dat deze ouders tevreden zijn. Want heb je net een baby gekregen? Dan is het belangrijk dat er naar je geluisterd wordt en dat je goede informatie krijgt.

Onderzoek
Het onderzoek was van augustus t/m december 2018. In totaal vulden 502 ‘jonge’ ouders een vragenlijst in. De GGD vroeg naar de ervaringen met de screener (voor hielprik en gehoorscreening), de jeugdverpleegkundige die op huisbezoek komt en de jeugdarts die ze zien bij de eerste afspraak op het consultatiebureau.

Resultaat
Van de ouders vindt 99% dat medewerkers goed luisteren. Ook is 97% van de ouders tevreden over het zelf vragen kunnen stellen. En bijna 100% vindt dat medewerkers goede uitleg en informatie geven.
Er zijn ook verbeterpunten genoemd. Deze gingen over de telefonische bereikbaarheid, de wachttijden, de adviezen en de inrichting of toegankelijkheid van het gebouw.