Thuiswerken in plaats van op kantoor, je kinderen thuis lesgeven, afstand houden van dierbaren, geen teamsport kunnen beoefenen. De coronamaatregelen hebben veel invloed op ons dagelijks leven, óók als je niet besmet bent met het virus. Juist in deze tijd is het belangrijk om fysiek en mentaal fit te blijven, vinden de gezondheidsmakelaars van GGD Gelderland-Zuid. De GGD lanceerde daarom de campagne #blijfpositiefgezond.

Uitdagingen waar iedereen in deze tijd wel eens tegenaan loopt
De insteek van de campagne is om inwoners van de regio te ondersteunen bij hun gezondheid. “De corona-uitbraak brengt namelijk veel uitdagingen voor onze gezondheid met zich mee” vertelt Patrick Klaassen, gezondheidsmakelaar bij GGD Gelderland-Zuid. “Zo heb je misschien moeite om in beweging te blijven, of vind je het juist lastig om sociale contacten te onderhouden. Iedereen loopt wel ergens tegen een uitdaging aan” aldus Klaassen. Om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen geeft de GGD tips om gezond te blijven. De tips verdelen zij onder vijf verschillende motto’s, waaronder ‘houd je lijf gezond’ en ‘blijf in contact’.

Concrete tips om gezond te blijven
Door de coronamaatregelen zitten mensen nu veel thuis. “Met concrete tips hopen we op afstand toch onze bijdrage te kunnen leveren aan hun gezondheid” zegt Klaassen. Met de tips daagt de GGD haar inwoners bijvoorbeeld uit om dagelijks 30 minuten te bewegen. Ook geeft de gezondheidsdienst tips om beter te slapen en fitter te ontwaken: geen televisie vlak voor het slapengaan, sta op een vast tijdstip op en zorg na het opstaan voor veel licht. “Hier hebben de inwoners écht wat aan. Ze kunnen er direct mee aan de slag en hopelijk merken ze dan ook al snel verschil” sluit Klaassen af.

Bekijk de tips op de website van de GGD
Wil jij zelf ook tips om in deze tijd positief gezond te blijven? Wekelijks plaats de GGD tips op Facebook en Instagram. Op www.ggdgelderlandzuid.nl/blijfpositiefgezond staan alle tips in één overzicht.