De gemeente Nijmegen is bezig met het actualiseren van haar Gezondheidsagenda. Positieve gezondheid staat hierin centraal. Wat betekent dit voor de inwoners van Nijmegen en wat kunt u daar als professional in betekenen? Wat is de rol van uw organisatie hierin?

In het webinar ‘Gezondheid draait door’ neemt wethouder Grete Visser, wethouder publieke gezondheid, u mee in de wereld van de positieve gezondheid. Zij doet dit samen met een aantal deskundigen op dit gebied.

In de reguliere zorg ligt de focus doorgaans op klachten en gezondheidsproblemen en hoe we deze kunnen oplossen. Bij positieve gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op de mensen zelf, op hun veerkracht en op wat zij zelf kunnen doen om gezond en gelukkig te zijn.

Hiermee levert  positieve gezondheid een waardevolle bijdrage aan de belangrijke vraagstukken in de samenleving, zoals participatie, gezond leven, langer zelfstandig thuis wonen en betere zorg. Waar liggen kansen? En wat betekent dit voor bijvoorbeeld beleidskeuzes, randvoorwaarden en samenwerking? Hoe kunt u positieve gezondheid toepassen in uw organisatie?


Datum en tijdstip

Het webinar vindt plaats op 12 november van 15.30 tot 16.30 uur. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen.     
Gasten zijn onder andere Chantal Walg, eigenaar van Anders gezond en Jörgen ten Berge, huisarts in Nijmegen.

 

Stuur deze uitnodiging gerust door naar andere collega’s voor wie dit interessant is.

Ik hoop u ‘te zien’ op 12 november.

 

Wethouder Grete Visser

 

Registreer u nu door op de onderstaande link te klikken.

Link registratie formulier