Hatertse wijkbewoners maakten onder leiding van het Nijmeegs Wijktheater de indringende theatervoorstelling “Een goed en gelukkig gezin”. Het stuk gaat over opvoeden, over moeders, over vaders, een hoofd vol meisjesdromen, vier muzikale jongeren, twee buurvrouwen en een roze wolk. Op 19 en 21 juni wordt er gespeeld voor de ouders van de basisschoolkinderen van De Klumpert en De Vossenburcht. Voor het grote publiek is de voorstelling te zien op zaterdag 25 en zondag 26 juni in Wijkcentrum Hatert. Komt dat allen zien!Een goed en gelukkig gezin
De voorstelling “Een goed en gelukkig gezin” wordt gespeeld door bewoners en voor bewoners uit Hatert. Persoonlijke levensverhalen uit de wijk over ervaringen en dilemma’s rondom opvoeden en integratie vormen de basis voor deze theatervoorstelling. Een groep jongens uit Hatert rappen, zingen, bespelen de djembé en een DJ-set. Zij vormen de band bij deze voorstelling. Samen met de groep acteurs spelen zij ook een rol in de productie.

Bijzonder wijktheaterproject
De aanpak in dit wijktheaterproject is bijzonder omdat de buurtbewoners hun eigen ervaringen, onder professionele begeleiding van een schrijver en regisseur omzetten in een theatervoorstelling.
Zo maken de Hatertse spelers, op een creatieve en fantasierijke manier, ervaringen en dilemma’s rondom het thema opvoeden en integratie bespreekbaar. Deze manier van werken zorgt niet alleen voor een levensecht en herkenbaar verhaal, maar maakt iedere voorstelling authentiek. Spelers en makers praten na iedere voorstelling informeel na met het publiek. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen ervaringen, dilemma’s en opvattingen, rondom het thema opvoeding en integratie, worden uitgewisseld en gedeeld.

 

Kom kijken!
Voor alle ouders van kinderen van basisschool De Klumpert wordt op zaterdagavond 18 juni, om 19.00 uur de voorstelling gespeeld. De ouders zijn vanaf 18.30 uur van harte welkom in basisschool De Klumpert aan de Zijpendaalstraat 1 in Hatert. Kinderopvang is aanwezig. Als er plaats over is zijn ook andere belangstellenden van harte welkom.

Zondag 19 juni is er in De Klumpert een besloten voorstelling voor familie, vrienden en bekenden.

Dinsdag 21 juni zijn ouders van de kinderen van basisschool De Vossenburcht uitgenodigd voor de voorstelling die start om 20.00 uur. De ouders zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in basisschool De Vossenburcht aan de Dr. Kuyperstraat 2-4 in Hatert. Ook hier is kinderopvang geregeld en mogen andere belangstellenden, als er plaats over is, meegenieten.

Zaterdag 25 juni speelt het Wijktheater om 20.00 uur in het Wijkcentrum Hatert aan de Couwenbergstraat 22. Iedereen is van harte welkom vanaf 19.30 uur.

Tijdens Kleurrijk Hatert, op zondag 26 juni, wordt de voorstelling om 11.00 uur gespeeld. Iedereen is vanaf 10.30 uur van harte welkom in het Wijkcentrum.

Kaartjes
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.nijmeegswijktheater.nl of bel, mail met Ledia Bagijn, productieleider Nijmeegs Wijktheater: 0645962911, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Napraten
Na de voorstellingen is er de mogelijkheid om met spelers en makers van “Een goed en gelukkig gezin” verder te praten over de voorstelling.

 

Nijmeegs Wijktheater brengt mensen bij elkaar
Door met elkaar te werken aan een voorstelling komen de wijkbewoners met elkaar in contact en dat verkleint de onderlinge afstand.
Het Nijmeegs Wijktheater is een professionele theatervoorziening onder leiding van Jolanda de Groot en Joos van Dooremalen. Zij maken op basis van persoonlijke verhalen een voorstelling met en voor bewoners uit een wijk. Het Wijktheater vertelt altijd een verhaal dat echt úit de wijk komt. Aan het begin van ieder traject gaan Joos en Jolanda samen met de deelnemers op zoek naar een thema. Door middel van interviews, spel- en muziekopdrachten, verzamelen ze persoonlijke verhalen en ervaringen uit de wijk die het materiaal vormen voor de voorstelling.

Meer informatie
Joos van Dooremalen en Jolanda de Groot, artistieke leiding Nijmeegs Wijktheater
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op www.nijmeegswijktheater.nl

Ledia Bagijn, productieleider Nijmeegs Wijktheater
M: 06 45 96 29 11 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hou van Hatert
De productie van de voorstelling “Een goed en gelukkig gezin is een initiatief vanuit de krachtwijkenaanpak in Hatert. Dit theaterproject bevordert de integratie, de (bewoners)participatie en het creëert mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. In Hatert heet dit project voor wijkaanpak: “Hou van Hatert”. Vanuit het wijkaanpakplan werken gemeente, woningcorporaties WoonGenoot, Portaal en Talis samen om er voor te zorgen dat bewoners met minder kansen hun achterstand inlopen. En dat zij net zoveel gebruik maken van allerlei voorzieningen en diensten als anderen. Meedoen, contacten stimuleren en elkaar ontmoeten. Maar ook jongeren zelf verantwoordelijk maken voor hun wijk, door te investeren in werk en opleiding, door de problemen achter de voordeur aan te pakken en door onveilige plekken in de wijk te verbeteren. Daar wordt door alle partijen keihard aan gewerkt. Meer informatie op www.houvanhatert.nl onder de knop Wijkaanpak.