‘Wie goed doet, goed ontmoet’. Deze oude Nederlandse uitdrukking is een waarheid als een koe. Het betekent ‘wie goede dingen doet voor andere mensen, kan soms ook goede dingen terug verwachten’. En goede dingen kunnen hele simpele dingen zijn, zoals bijvoorbeeld een praatje op straat, bij de bushalte of met je buren. Maar ook het schoolplein en de markt zijn plekken bij uitstek waar Hatertse buurtbewoners elkaar ontmoeten en met elkaar praten. Van ontmoeten kun je wijzer, gezonder en blijer worden. En wie wil dat nou niet?

Agnes Coumans, projectleider Hatert Onmoet van de Gemeente Nijmegen en Wessel Zwartsenberg, opbouwwerker Tandem regio Zuid, houden zich bezig met onderwerpen die gaan over ontmoeten in Hatert. Bijvoorbeeld de ontwikkelingen in het wijkcentrum en Chill Out. Maar ook zijn zij benieuwd naar de belangrijkste ontmoetingsplekken in Hatert. Die kunnen zijn: Actiecentrum Hatert Werkt, ’t Voske, Zonnebaars, het winkelcentrum, de straat, de markt, het OKC, de Brede school, park Kanaalzoom en openbare speel- en sportplekken. En ook evenementen zoals Kleurrijk Hatert en andere buurtactiviteiten zijn belangrijke ontmoetingsmomenten.

Toegankelijkheid voor iedereen
Woensdag 22 juni jl. organiseerden Agnes en Wessel een lunchbijeenkomst in het wijkcentrum. Bewoners die onder andere actief zijn in de buurtverenigingen, het wijkplatform en de werkgroep Fortuna spraken met elkaar over ontmoeten in Hatert. Ook werden de eerste schetsen voor een vernieuwd wijkcentrum gepresenteerd. Agnes: “Wijkcentrum Hatert is een belangrijke plek in de buurt, maar nu is het aan verbetering toe. Een verbouwing staat voor de deur en als het even meezit is het eind 2012 klaar. Op dit moment bevindt het project zich in het potloodschets-stadium. Niets meer en niets minder. Toch ben ik nu al heel enthousiast over deze eerste schetsen. Het wijkcentrum wordt een huis waar we elkaar graag informeel en actief kunnen ontmoeten. Het budget voor de verbetering van het wijkcentrum is beperkt en gericht op ontmoeten. Centraal hierbij staat de toegankelijkheid voor iedereen.”
Op www.houvanhatert.nl, onder de knop Wijkaanpak en klik dan op Hatert Ontmoet is het volledige verslag te lezen van de lunchbijeenkomst van 22 juni jl.

Praat mee via het forum ‘Een vernieuwd wijkcentrum Hatert’
Om de veranderingen in het wijkcentrum in goede banen te leiden en ieders belang zo goed mogelijk te behartigen werd ter plekke het forum ‘Een vernieuwd wijkcentrum Hatert’ opgericht. Harry Slob, Hanneke Nijholt, Jan Haegens, Alex Mladjon, Toon van der Pol en Salem Aziz meldden zich spontaan aan. Wil je meepraten over de vernieuwing van het wijkcentrum en over ontmoeten in Hatert? Neem dan contact op met Agnes via haar e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of met Wessel, zijn e-mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..