In Hatert loopt sinds 2010 het TOS project (TOS staat voor Tweetraps Ouderen Screening). In deze screening wordt ook gevraagd naar eenzaamheid. De resultaten van de TOS screenen kunnen gebruikt worden om te bepalen hoe groot de eenzaamheidsproblematiek bij ouderen in Hatert is en om daarmee gerichte interventies uit te kunnen zetten.

Doel van het project is een integrale multidisciplinaire aanpak van eenzaamheidsproblematiek te ontwikkelen voor ouderen in Hatert, die aansluit op oorzaken van het ontstaan van eenzaamheid. Uitgangspunt is dat we daarbij gebruik maken van de kracht van de wijk zelf. We willen experimenteren met de principes van zorgzame wijk en wijkbewoners actief maken voor dit onderwerp. Tevens willen we de signalering van eenzaamheid en begeleiding naar het juiste aanbod verbeteren. Omdat er geen geïntegreerde eerstelijns aanpak voor het uitvragen van oorzaken van eenzaamheidsproblematiek is, is er een signaleringskaart ontwikkeld door wijkverpleegkundigen, de ouderenadviseur en huisarts, als hulpmiddel om de eerste signalen van eenzaamheid te herkennen.

Op 24 mei 2012 van 12.30 tot 13.30 uur vindt er in Wijkcentrum Hatert Couwenbergstraat 22 6535 RZ Nijmegen, een bijeenkomst plaats waar de signaleringskaart geïntroduceerd wordt. De inloop van de bijeenkomst start om 12.00 uur voor een lunch wordt gezorgd. Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom.

Wij willen met deze bijeenkomst bereiken dat eenzaamheid in de wijk Hatert wordt aangepakt. Dit met goede samenwerking tussen professionals, vrijwilligers en wijkbewoners.

Indien u geïnteresseerd bent om deze bijeenkomst bij te wonen, kunt u zich aanmelden bij via de aanmeldstrook:

Of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij hopen op een grote opkomst,
Namens de Projectgroep Eenzaamheid Hatert
Koen Hooijer
Wijkverpleegkundige ZZG Zorggroep
Projectleider Eenzaamheid Hatert