Hou van Hatert stelt u voor aan: Melissa de Gruiter een fanatieke sporter

Sporten is niet weg te denken uit het leven van Melissa. Al jaren is ze een fanatieke sporter in hart en nieren. Ze doet aan verschillende sporten zoals bokszak training gecombineerd met krachttraining  en hyrox. Steeds meer vrouwen beoefenen deze sport met passie en plezier en een gezonde leefstijl.

Melissa 41

Les Mills

Melissa woonachtig in Hatert heeft zes jaar LES Mills concept groepslessen gegeven bij Basic Fit, zowel RPM als Spinning. Het verschil tussen beide is dat RPM niet zonder een licentie van Les Mills gegeven mag worden. Hiermee willen ze dat er kwaliteit wordt geleverd in de vorm van getrainde instructeurs. Om LES Mills concept sport te mogen geven moet je een opleiding en examen afleggen, als je geslaagd bent moet je om de drie maanden een release volgen van landelijke instructeurs.

Echter toen kwam Corona en verloor Melissa haar baan omdat de sportscholen moesten sluiten.

Na Corona kreeg Melissa een tip om eens bij fitness te gaan kijken, eenmaal georiënteerd of het wel bij haar paste ging het alleen maar bergopwaarts met haar. Melissa ontdekte dat ze voor een vrouw best wel veel kracht had, ze werd steeds meer zelfverzekerder mentaal en fysiek en begon het interessant maar ook echt leuk te vinden.  Melissa begon met krachttraining juist om haar kracht professioneler te gaan gebruiken om de uitdaging aan te gaan met hyrox.

Melssa sport 2

Hyrox

Wat houd hyrox nu eigenlijk in.

Hyrox woman race is een fitness evenement voor iedereen toegankelijk voor beginners en gevorderden. Het parcours is 8 km hardlopen waarvan om de km je een krachtoefening moet uitvoeren. Het is niet belangrijk hoe lang je erover doet het is echt voor jezelf. Je daagt jezelf steeds uit om harder te werken om sneller en sterker te zijn.

Melissa besloot om er echt verder mee te gaan neemt deel aan races van Hyrox en dat vergt dan ook bepaalden disciplines als je wilt meedoen aan races. Zo heeft ze een coach die haar voedingsschema’s, trainingsschema’s en mindset begeleid. Dit vind ze superleuk om hiermee bezig te zijn,  een gezonde leefstijl van hoe blijf je positief, wat zijn je doelen met sporten, ontwikkeling in werk maar ook psychisch. Mintset helpt om elke dag met plezier en vol zelfvertrouwen positief in het leven te staan.

Om conditie te krijgen voor de hyrox traint Melissa op de sportschool met gewichten en apparaten, daarnaast cardio om haar uithoudingsvermogen te verbeteren. Haar coach is een vrouw die zelf veel aan wedstrijden deelneemt en ook juist weet wat deze training doet met de hormonen van vrouwen en hoe daarmee het beste mee om te gaan.

Hyrox is nog behoorlijk nieuw voor Melissa, afgelopen 20 januari heeft ze meegedaan aan haar eerste race en zichzelf overtroffen. Ze had zich als doel gelegd om zo snel mogelijk het parcours af te leggen waarin ze zichzelf de tijd had gegeven 1uur en 45minuten.

Met verbazing van haarzelf liep ze de hyrox in 1 uur en 35 minuten.

De volgende hyrox uitdaging voor Melissa is vandaag op 7 april.  

Melissa vind het interessant om aan de mentale en fysieke gezondheid te denken. Inspiratie en initiatief voor Melissa is om zelf  iets op te zetten gericht op jongeren maar ook voor volwassenen om sport aan te bieden op maat in combinatie met het maatschappelijke. Jongeren moeten even hun ei kwijt en tevens ook aan hun gezondheid werken. Sport is een mentaal en een fysiek stukje en dat maakt het een perfecte combinatie.

Als ZZP’er wil Melissa een combinatie van krachttraining en boksen aanbieden. Krachttraining is voor iedereen goed, je komt uit je comfort zone, je lichaam blijft sterk ook als je ouder wordt. Met krachttraining kun je zo diep gaan als je wilt juist omdat het zwaar is moet dit op maat zijn. Het fijne van boksen is dat het een hele fijne uiting is en je kan even helemaal los gaan, je boosheid kwijtraken, boksen haalt je uit je gedachten.

Melissa is ZZP’er als ambulante begeleider zie eerder artikel over ambulante zorg van Melissa, ze wil een combinatie maken omdat ze een passie voor sport heeft dat een goede uiting geeft met de maatschappelijke doelen waarmee je sterker en weerbaarder wordt.  

Melissa: “Hoe diep je ook zit, als jezelf goed in je vel komt en positief blijft, geeft dit verandering. Hoe gezonder en fitter je bent, je het voelt, je het ziet dat je mentaal en fysieker sterker wordt waardoor je ook gelukkiger leeft. Je kan met de sport ook best diep gaan en dat je trots bent op jezelf waardoor je zo’n geluk hormoontje krijgt dat vrij komt met sporten en dat maakt je gewoon gelukkig. ”

Melissa sport 1

                                   

                           Melissa sluit af met: “Kom uit je comfort om een beter versie van jezelf te worden.”

Related Articles

Tijdelijke noodopvang Sportpark Winkelsteeg

Wijkraden, warmteplekken, werkzaamheden Topaasstraat en Wijkplatform Hatert

Mozaïek mee aan de "Hou van Hatert-bank"